El govern espanyol invertirà un milió d’euros en millores del Castell de Sagunt

Es treballarà en la reforma dels accessos al castell, en les senderes i en la rehabilitació de la porta d'Almenara

Imatge d'arxiu del Castell de Sagunt
Imatge d'arxiu del Castell de Sagunt / Ministeri de Cultura

El ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, ha anunciat que el govern espanyol invertirà enguany 1,1 milions d’euros per a executar diverses actuacions de millora al Castell de Sagunt.

Rodríguez Uribes ha assenyalat que la capital del Camp de Morvedre "respira patrimoni i cultura" i ha assenyalat que al castell, de titularitat estatal, "és obligatori invertir i intervindre per a restaurar-lo amb més força".

En aquest sentit ha destacat el compromís de l’executiu central amb la cultura valenciana i ha assegurat que en els pressupostos generals de l'Estat s'ha destinat un 93,5% més a aquest camp respecte als comptes "heretats del PP", ha dit. 

La inversió servirà per a treballar en els accessos al castell, en les senderes, en la senyalística, en la rehabilitació de la porta d'Almenara o reforçant algunes parts de la murada.

D’altra banda, Rodríguez Uribes li ha traslladat a l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, la possibilitat que la Universitat Politècnica de València tinga un centre d'estudi permanent d'investigació arqueològica.

També et pot interessar

stats