'Gora Automatikoa', de producció valenciana, nominada al Goya a millor pel·lícula d’animació

Aquest film satíric amb tocs berlaguians critica la maquinària dels certàmens de cine i el sector audiovisual en general

'Gora Automatikoa' és una de les quatre nominades a millor pel·lícula d'animació en els Goya del 2022 / À Punt NTC

Gora Automatikoa, produïda per l'il·licità Carlos Guerrero, és una de les 4 nominades a millor pel·lícula d'animació en els Goya del 2022. Una història satírica en què es critica la maquinària dels certàmens de cine i el sector audiovisual en general.

En la gala dels Goya del 2021 només hi ha una nominació a millor pel·lícula d'animació, que guanya el guardó automàticament. Això fa que David Galán, que està veient l’entrega dels premis des de sa cada, pense que és la forma més fàcil de guanyar un Goya i acomboie dos amics per a crear una pel·lícula d'animació pensada únicament per a aconseguir el premi. 

En to satíric es mostren les dificultats en el cine espanyol, especialment en animació, ja que costa molt obtindre finançament, però si els diners arriben de fora ja no poden presentar-se al certamen. Una situació en què s’ha vist la pel·lícula Dartacan, que per tindre massa finançament estranger no ha pogut participar als Goya, explica Carlos Guerrero a À Punt NTC.

Aquesta divertida història té un cert toc berlanguià i fa clares referències a figures reals del cinema espanyol. L’equip tenia por que aquestes referències no caigueren bé, reconeix Guerrero, però tothom es riu de si mateix quan es veu en el film, assegura el productor valencià. 

En Gora Automatikoa, l’equip de la pel·lícula no s’endurà el premi automàticament, sinó que l’hauran de disputar amb els tres films més nominats a endur-se la preuada estatueta. 

També et pot interessar

stats