Google celebra els 80 anys de Forges amb un ‘doodle’

L'il·lustrador madrileny apareix dibuixant-se a si mateix en la pantalla d'un ordinador

Google celebra el 80 aniversari de Forges
Google celebra els 80 anys de Forges / Google

La imatge amb què cada dia Google forma la seua pàgina d'inici a Espanya li la dedica aquest dilluns a Antonio Fraguas, Forges, que enguany hauria fet 80 anys. L'il·lustrador i guionista madrileny apareix dibuixant-se a si mateix en la pantalla d'un ordinador.

"Forges va brindar al públic espanyol una perspectiva satírica, però compassiva d'uns 50 anys de la història del país", recorda en el web Forges.

Antonio Fraguas (Madrid, 1942-2018), un dels millors humoristes gràfics espanyols, va col·laborar per a les principals revistes d'humor, des d'Hermano Lobo, La Codorniz i El Jueves, entre altres.

També en diaris d'informació general com Pueblo, Informaciones, Diario 16, El Mundo i El País, amb unes personals vinyetes sobre la vida quotidiana, en clau de crítica social, amb les quals va obtindre guardons com el Premi Nacional de Periodisme Pedro Antonio de Alarcón (2013), i les medalles d'or al Mèrit del Treball (2007) i al Mèrit de les Belles Arts (2011).

Sempre amb respecte, humor i ironia va saber com retratar el dia a dia de la societat i els seus problemes amb personatges familiars que van arribar a diverses generacions de lectors, després que l'autor no va faltar en els últims 50 anys a la cita diària de publicar una vinyeta. "Gràcies per tant, perdó per tan poc", tanca el Twitter del cercador en recordar la figura de l'humorista.

També et pot interessar

stats