Google celebra el 150 aniversari del descobriment de la cova d'Altamira

11 anys després es descobriren a l'interior de la cova les pintures rupestres que l'han feta famosa en tot el món.

Encara que hui es commemora el 150 aniversari del descobriment de la cova, les pintures d'Altamira no van ser trobades fins 11 anys després.
Encara que hui es commemora el 150 aniversari del descobriment de la cova, les pintures d'Altamira no van ser trobades fins 11 anys després.

Google dedica aquest dilluns el seu doodle al 150 aniversari de la cova d'Altamira, el lloc on onze anys després es descobriria l'excepcional conjunt de pintures que es coneixen com la Capella Sixtina de l'art rupestre.

A més del doodle, el buscador ha llançat una exposició digital en la plataforma Google Arts & Culture en col·laboració amb el Museu Nacional i Centre d'Investigació d'Altamira. En aquesta es mostren part de les troballes de la cova com eines, utensilis i les conegudes pintures, a més d'algunes de les troballes més importants relacionades amb la vida quotidiana dels habitants de l'època.

Fa 150 anys el gos de Modesto Cubillas, que havia eixit a caçar, va quedar atrapat en un clevill a l'entrada d'una cova que havia estat segellada com a conseqüència d'un despreniment de terres en algun moment del passat. En una zona on abunden les coves perquè el sòl és d'origen càrstic, ningú va fer cas del descobriment.

11 anys després, Marcelino Sanz de Sautuola, terratinent local i aficionat a la paleontologia, dugué la seua filla a buscar restes d'ossos i sílex a l'entrada de la cova. La xiqueta, de només 8 anys, es va endinsar a la cova i va ser la primera que va veure les pintures. va avisar son pare dient: "Mira pare, bous!"

També et pot interessar

stats