La Gira Avant i Escena Erasmus porten les arts escèniques a municipis en risc de despoblament

La iniciativa reflexiona sobre les oportunitats de desenvolupament local i impuls econòmic que ofereix la cultura

Espectacle d'Escena Erasmus a Vallibona durant la Gira AVANT
Espectacle d'Escena Erasmus a Vallibona durant la Gira Avant / GVA

L'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant) i el projecte teatral Escena Erasmus, impulsat per la Universitat de València i pioner a Europa, han sumat esforços per a portar els espectacles d'aquesta companyia universitària als municipis amb el risc de despoblació a través de la Gira Avant.

La iniciativa vol dinamitzar la vida social i la cultural local contrastant-la amb un grup d’actrius i actors europeus i compartir experiències que conviden a reflexionar entorn de la construcció europea des del món rural.

Després de visitar les localitats de Rossell (Baix Maestrat) i Vallibona (els Ports), la Gira Avant fa parada aquest dissabte a Matet (Alt Palància), on s’ha organitzat una taula redona per a reflexionar sobre el paper de la cultura en el món rural i un taller de teatre perquè els habitants expliquen la seua realitat a través del llenguatge escènic.

A més, a cadascuna de les jornades s’ofereix una funció de l'espectacle El desig de la joventut, l'última producció d'Escena Erasmus.

La parada següent de la gira està prevista per al pròxim 9 de juliol a Gorga (Comtat) i tancarà amb una jornada a Vistabella del Maestrat el 16 de juliol.

La directora general d’Avant, Jeannette Segarra, ha destacat que aquest tipus d'iniciatives permeten dinamitzar l'interior del territori i ha afirmat que, en cadascuna de les poblacions participants, la Gira Avant “és un dia complet, amb diverses activitats que permeten compartir experiències amb gent jove de diferents països i reflexionar sobre el paper que té l'educació i la cultura als nostres pobles”.

També et pot interessar

stats