Genovés i Valdés, líders del mercat de l'art

Els artistes valencians són el reclam estrela d'una exposició d'estiu a la Galeria Marlborough de Barcelona.

Genovés i Valdés, líders del mercat de l\'art
Genovés i Valdés, líders del mercat de l'art

Tot i que l'estiu no sembla la millor època per a la venda d'art, la presència de turisme internacional a Barcelona obri la porta a noves oportunitats. Almenys això pensen els responsables de la Galeria Marlborough de la ciutat comtal, una de les més prestigioses del món, i que té, entre els artistes que representa, els valencians Joan Genovés i Manolo Valdés. Ells són el reclam estrela de l'exposició d'art contemporani que durant tot l'estiu exhibeix i posa a la venda la galeria.

La mostra col·lectiva ofereix l'obra més recent dels artistes i que, en el cas de Joan Genovés, a penes ha pogut ser vista, perquè s'han venut de seguida dos dels tres quadres que s'hi exhibien, per un valor molt pròxim als 400.000 euros. Piedra i Refinado són les peces venudes que acabaven d'eixir de l'estudi d'un artista que, amb 88 anys, és un dels més cotitzats en el mercat internacional, segons explica Laura Requesens, assistent de direcció de la galeria catalana. "Genovés ha vist incrementat d'una forma bastant elevada el valor de les seues obres en els últims anys. Si que és veritat que l'augment està propiciat pel fet que, cada vegada, els seus quadres son més escassos. Per l'edat que té, la producció ha anat disminuint, l'obra està molt buscada i la gent està disposada a pagar molts diners per alguna obra seua".

Joan Genovés va ser el primer artista espanyol en la cartera de representació de la galeria Marlborough, la qual, a mitjan setembre, inaugurarà, a la seu de Nova York, una exposició individual de l'obra més recent d'aquest artista valencià.

També assumeix tot el protagonisme d'aquesta exposició de Barcelona una de les monumentals llibreries de Manolo Valdés. L'obra de l'artista valencià és difícil de veure fora de les exhibicions institucionals i la presència d'aquesta peça és un gran atractiu per als inversors en art, tot i que el valor que té, 400.000 euros, no està a l'abast de totes les butxaques. "Valdés és un artista que té un públic molt fidel. És gent que coneix molt la seua obra, que la busca i no que li importa comprar i repetir. En el mercat llatinoamericà és un dels artistes més preats. Tant Valdés com Genovés són dos artistes molt potents en el mercat internacional", assenyala Laura Requesens, responsable de la galeria.

Al setembre, aquesta la galeria Malborough de Barcelona acollirà una exposició individual de l'última producció escultòrica de l'artista valencià.

També et pot interessar

stats