La Generalitat entrega a les bandes les partitures de deu grans èxits de Berlanga

El compositor audiovisual i director d'orquestra Vicent Ortiz Gimeno ha adaptat les partitures de les pel·lícules per a bandes de música

Acte de lliurament de les partitures adaptades de Berlanga a la FSMCV
Acte de lliurament de les partitures adaptades de Berlanga a l'FSMCV / GVA

La comissionada de Presidència de la Generalitat per a l'Any García Berlanga, Rosana Pastor, ha lliurat aquest dijous a la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Daniela González, de deu partitures corresponents als principals temes de pel·lícules de Luis García Berlanga.

El compositor audiovisual i director d'orquestra Vicent Ortiz Gimeno ha adaptat les partitures per a bandes de música. El compositor ha qualificat d'"extraordinària idea" la recuperació del patrimoni musical que permetrà "enriquir el repertori de les societats musicals i comunicar el valor de la música i de l'art de Berlanga".

Daniela González ha destacat l'"orgull" per al col·lectiu de "poder col·laborar en la commemoració a una de les grans icones de la cultura valència. Així conclou "el nostre homenatge a la seua figura", que va començar el mes de juny amb tres concerts simultanis en les tres províncies valencianes al ritme de Bienvenido Mr Marshall.

Les deu partitures es distribuiran a 550 societats musicals

En concret, les deu partitures entregades corresponen a les bandes sonores de Calabuch, Copla de las divisas, El verdugo, Grandezza natural, La boutique, La vaquilla, Los jueves, Milagro, Mango sabroso, Novio a la vista i Plácido.

Aquestes partitures passaran a formar part del fons de l'FSMCV a fi que totes les societats musicals de la Comunitat Valenciana les tinguen a la seua disposició per a interpretar-les i incorporar-les al seu repertori habitual, ja que fins ara no hi havia cap adaptació per a banda d'aquestes obres.

La federació distribuirà aquests materials digitalitzats a les 550 societats musicals federades mitjançant la plataforma de gestió interna, habilitada expressament per distribuir les partitures.

També et pot interessar

stats