La Generalitat destina dos milions a Vila-real per a l'adquisició de la Casa Museu Llorens Poy

L'immoble era casa, estudi i seu de la col·lecció artística de Vicente Llorens Poy. A més, els exteriors estan compostos per jardins ornamentals amb fonts, pous i escultures

Casa Museu Llorens Poy
Casa Museu Llorens Poy / Ajuntament de Vila-real

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i l'Ajuntament de Vila-real, a través del qual, la Direcció General del Sector Públic i Patrimoni concedirà una subvenció de dos milions d'euros al consistori per a l'adquisició de la Casa Museu Llorens Poy.

L'immoble està compost per una parcel·la de 3.243 metres, en la qual se situa una casa estudi al carrer de l'Ermita número 214, que anteriorment tenia un ús d'habitatge habitual i alhora era l'estudi artístic de Vicente Llorens Poy i seu de la seua col·lecció artística. A més, els exteriors de l'edifici estan urbanitzats i compostos per jardins ornamentals amb fonts, pous i escultures.

El consistori considera "imprescindible" incorporar aquests immobles al patrimoni municipal, ja que la casa i els solars annexos constitueixen una oportunitat per a l'aprofitament com a casa museu, així com l'existència d'aparcaments o espais oberts que puguen garantir una adequada accessibilitat.

Vicente Llorens Poy, fill predilecte de Vila-real

Vicente Llorens Poy, fill predilecte de Vila-real, a més de ser una de les principals figures de l'art plàstic espanyol, és un dels exponents intel·lectuals i culturals de Vila-real i una les personalitats més llorejades i guardonades nacionalment i internacionalment per la seua trajectòria professional.

La casa museu va ser el bressol d'aquest escultor, pintor i apassionat de les arts plàstiques, doctor en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid i autor de grans obres com l'estàtua del rei Jaume I, que forma part de l'imaginari col·lectiu de la ciutat de Vila-real. A més, és el creador del sepulcre del patró amb una imponent imatge de Sant Pasqual.

Escultura del rei Jaume I, de Llorens Poy, a Vila-real
Escultura del rei Jaume I, de Llorens Poy, a Vila-real / Wikipedia

També et pot interessar

stats