La Generalitat assessorarà les empreses culturals valencianes per accedir als fons europeus

El servei, que es licitarà el 2021, pretén ajudar el sector a pal·liar els efectes de la crisi sanitària.

La Generalitat assessorarà les empreses culturals valencianes per accedir als fons europeus
La Generalitat assessorarà les empreses culturals valencianes per accedir als fons europeus

La Generalitat té previst traure a licitació un servei d'assessorament i acompanyament perquè les empreses culturals de la Comunitat Valenciana puguen obtindre fons europeus que els ajuden a pal·liar, en part, l'impacte econòmic de la crisi sanitària del coronavirus.

És una de les mesures que, segons ha informat la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, s'adoptaran de manera més immediata en aquest sector. L'objectiu principal és crear estructures que permeten internacionalitzar els projectes culturals valencians i faciliten l'accés als recursos comunitaris.

Cultura per a la recuperació

El pla estratègic Fes Cultura culminarà en 2021 després de quatre anys i el succeirà un nou pla inspirat en la idea de "cultura per a la recuperació", que subratllarà la condició de la cultura com un dret bàsic de la ciutadania i repensarà algunes qüestions, com la vertebració del sistema cultural i les connexions amb altres àmbits.

Tamarit ha ressaltat que en aquesta nova realitat és necessari un canvi de marc i paradigma. Com a mostra d'això, en 2021 els comptes de la Generalitat reserven per al sector 144 milions d'euros, 12,7 més que en l'exercici anterior.

La indústria cultural i creativa valenciana dona faena a prop de 70.000 persones i suposa el 3,5% del PIB de la Comunitat Valenciana. La crisi del coronavirus ha castigat de manera severa un sector ja per si precari, que durant la crisi de 2008 la cultura va patir la pitjor cara de les retallades.

També et pot interessar

stats