El general Subianto, acusat de violar drets humans, guanya les eleccions presidencials d'Indonèsia

Amnistia Internacional li atribueix crims contra la humanitat, mentre el candidat ha captivat als joves a través de TikTok com a "avi entranyable"

El general Subianto està acusat de violar els drets humans / 'À Punt NTC'

El general Prabowo Subianto, que ha sigut acusat per Amnistia Internacional de violar drets humans, ha proclamat aquest dimecres la seua victòria en les eleccions presidencials d'Indonèsia, actualment, el quart país més poblat del món. L'actual ministre de Defensa es perfila com a guanyador en la primera volta dels comicis amb el 60% dels vots: una majoria suficient per a convertir-se en president, encara que els resultats oficials tardaran un mes a saber-se.

Amnistia Internacional li atribueix crims contra la humanitat en la dècada dels 90; entre ells, desaparicions forçoses i el segrest d'activistes predemocràtics. De caràcter autoritari i propens als atacs d'ira, l'adinerat polític de 72 anys ha sigut acusat d'abusos contra civils a Timor-Leste i Papua i del segrest d'activistes durant la seua etapa en l'exèrcit, del qual va ser expulsat per desobediència el 1998.

No obstant això, Prabowo ha netejat la seua imatge en una efectiva campanya electoral en la qual els seus balls s'han tornat virals en la xarxa social TikTok. Ha captivat molts joves, que han arribat a referir-se a l'exgeneral com a un "avi entranyable". A hores d'ara, porta un ampli avantatge electoral respecte als altres candidats presidencials: l'exgovernador de Java Central, Ganjar Pranowo, i l'exgovernador de Jakarta, Anies Baswedan.

"Tots els recomptes provisionals indiquen que hem guanyat en la primera ronda, aquesta victòria ha de ser de tots els indonesis", va celebrar Prabowo en un míting multitudinari celebrat a Jakarta.

També et pot interessar

stats