Gener triomfa en els Premis Carles Santos de la Música Valenciana

El Diluvi i Spanish Brass s'han endut dos guardons cada un i Com Sona l'ESO ha rebut el Premi d'Honor.

La formació completa de Gener a les instal·lacions À Punt Mèdia a Burjassot, abans de ser entrevistats a Territori Sonor.

Gener, amb els premis a millor disc de pop, millor disseny i millor disc, ha sigut la banda triomfadora d'aquesta segona edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que s'ha pogut seguir en directe a través de la televisió d'À Punt. Els guardons, organitzats per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport mitjançant l'Institut Valencià de Cultura, s'han lliurat al Teatre Principal de València.

El Diluvi i Spanish Brass han aconseguit dos guardons cada un. En el cas d'El Diluvi, millor disc de fusió i mestissatge per Junteu-vos i millor cançó per "Heroïnes de la fosca nit". Spanish Brass ha aconseguit el premi al millor disc de clàssica contemporània per XXX i al millor disc de música tradicional juntament amb Carles Dénia per Mira si hem corregut terres.

El Premi d'Honor de la Música Valenciana, lliurat pel guanyador de l'any passat, Vicent Torrent, ha sigut per al projecte col·lectiu i didàctic Com Sona l'ESO. Aquest any, com a novetat, s'ha incorporat una nova categoria, el premi del públic, en el qual es podia votar en línia tots els nominats a les categories d'àlbum, i que, després d'una votació ajustada que ha mobilitzat més de 20.000 persones, ha sigut per a La Fúmiga.

En la categoria d'artista o grup revelació, els guanyadors han sigut Caguama Trio pel seu disc homònim. Pel que fa al millor disc de rock, el guanyador ha sigut el grup Mafalda pel seu disc Palabras forman caos. La rapera Tesa ha guanyat en la categoria de millor disc de música urbana pel seu disc Rural.

David Pastor ha sigut el guanyador del premi al millor disc de jazz pel seu àlbum Film sessions. Èlia Casanova i La Tendresa han sigut les guanyadores del premi al millor disc de recuperació del patrimoni musical per L'universo sulla pelle.

En la categoria de millor disc de cançó d'autor, el guardó se l'han endut Mireia Vives i Borja Penalba pel disc Cançons de fer camí, i Ramonets han guanyat el premi al millor disc de música familiar per Fes-t'ho tu mateix.

El premi a la millor gira ha sigut per a Zoo per "Zoofinaltour" i el premi al millor vídeo ha se l'ha endut Prozak Soup per Come on.

També et pot interessar

stats