Els gegants del Vendrell tornen a casa gràcies a un tabaleter de la colla de Borriana

Les figures de Salvador i Teresa desaparegueren en un robatori i van ser abandonats en un camí entre Nules i Moncofa.

Els gegants del Vendrell durant la seua festa de benvinguda
Els gegants del Vendrell durant la seua festa de benvinguda / Joan Ferré

Els esforços del Vendrell per trobar els seus gegants, en parador desconegut des del robatori que va patir el poble durant el mes d'agost han fet efecte. Un home de Nules ha localitzat el remolc amb el qual els van transportar i en què romanien abandonats.

La veu d'alarma es va estendre ràpidament per xarxes socials després que una o més persones, encara sense identificar, robaren del magatzem municipal a Salvador i Teresa. Són els dos gegants més emblemàtics d'aquest municipi de Tarragona, pertanyen a la població i són molt estimats pel veïnat.

Segons ha contat a À Punt Notícies el president de la Colla de Gegants del Vendrell, Joan Ferré, les figures de cartó pedra foren construïdes gràcies a les aportacions populars, i mantenen tant la imatge com l'estructura original, de 1930. Per aquest motiu tenen un gran valor, tant cultural com sentimental.

Un robatori amb repercussió viral

La repercussió viral del robatori va permetre que un veí de Nules, a la Plana Baixa, i tabaleter de la Colla de Gegants i Cabuts de Borriana, reconeguera el vehicle que els lladres havien furtat i que havien deixat abandonat en un camí entre Nules i Moncofa.

La Guàrdia Civil es va fer càrrec del cas i, poques hores després, els gegants Teresa i Salvador van tornar a casa, on els van rebre amb una gran festa popular en què van participar diverses entitats culturals amb danses, música i festa.

Com ja ha anunciat l'alcalde de la localitat tarraconense, Kenneth Martínez, la colla de Borriana serà la convidada especial en les pròximes festes de santa Teresa, que se celebren a l'octubre, en agraïment per la troballa.

Teresa i Salvador (dreta) amb la colla de gegants del Vendrell / Joan Ferré 

També et pot interessar

stats