Gegants de la colla de l'Hospitalet de Llobregat representen la mitologia grega

La desfilada de gegants ha centrat l'atenció del segon dia de les festes de Sant Pasqual a Vila-real.

Participació massiva de vila-realencs i visitants en la desfilada de gegants a Vila-real
Participació massiva de vila-realencs i visitants en la desfilada de gegants a Vila-real / Teresa Violeta

La desfilada ha començat a la plaça de Sant Pasqual davant de la mirada de centenars de vila-realencs i visitants. Els més de 20 gegants, procedents de diverses localitats de la Comunitat Valenciana, de les illes Balears i de Catalunya, han omplit de ritme i color els carrers d'aquesta ciutat de la Plana Baixa.

L'acte l'ha encapçalat la Colla Gegantera de Vila-real. Les dues parelles de gegants locals han sigut els més corejats pel públic. En primera fila anaven Pasqualet i Mari Gracieta, en honor dels dos patrons de Vila-real, Sant Pasqual i la Mare de Déu de Gràcia. Al seu costat l'altra parella, Jaumet i Pinella, en homenatge al Rei En Jaume, fundador de la ciutat de Vila-real.

En la concentració han destacat per la seua originalitat els gegants de l'Hospitalet de Llobregat, a Barcelona, que han volgut escenificar episodis llegendaris de la mitologia grega. Els quatre gegants han adoptat les figures de Zeus, de la seua dona Hera, d'Ares i de Posidó, el déu dels oceans.

També han sigut molt vistosos els gegants de la Colla de Sant Lluís de Menorca amb vestits de llauradors de principis del segle XX.  En la desfilada també s'han pogut veure els gegants de la ciutat veïna de Borriana amb Blai i Mercé, en honor també de la patrona i del patró d'aquesta localitat de la Plana Baixa.

L'acte ha finalitzat amb una representació de danses tradicionals per part de les diferents colles de gegants.

També et pot interessar

stats