Gata de Gorgos tanca les festes de Nadal amb 'El Misteri dels Reis'

En lloc d'una cavalcada, al municipi fan una representació teatral, a la qual assisteixen centenars de persones

Gata de Gorgos celebra aquesta festa des de fa 50 anys / À Punt NTC

A Gata de Gorgos (Marina Alta), la nit de Reis se celebra a cavall entre la tradició i la cultura. En lloc d'una cavalcada, fan una representació teatral d'El Misteri dels Reis, a la qual assisteixen centenars de persones i que, des d'enguany, és considerada d'interés turístic autonòmic.

Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar han sigut rebuts al carrer de la Pau per la Banda Unió Musical i l'Escola Municipal de Dansa, que els han acompanyat pels carrers del poble fins a l'escenari, on s'ha representat El Misteri de Reis. Una celebració que va nàixer fa més de 50 anys i que, a hores d'ara, és un espectacle consolidat i imprescindible en el calendari fester del municipi. 

Molts gaters i gateres han participat en aquestes representacions que han anat guanyant espai i adhesions al llarg dels anys. La sorpresa i la incredulitat dels més menuts, i també d'alguns majors, no desapareixeran durant tota la nit perquè, en aquests moments, els visirs de Ses Majestats t van de casa en casa repartint els regals que els han demanat per carta.

També et pot interessar

stats