La galeria de dibuix Pepita Lumier de València tancarà les portes el 15 de juny

La sala cessa l'activitat després de quatre anys com a referent en la il·lustració contemporània i el còmic.

La galeria posarà fi a l'activitat amb la cloenda de l'exposició de la valenciana Ana Penyas
La galeria posarà fi a l'activitat amb la cloenda de l'exposició de la valenciana Ana Penyas

Pepita Lumier, la galeria de la ciutat de València especialitzada en dibuix contemporani, tancarà les portes el pròxim 15 de juny.

Les promotores de la sala d'art, un dels referents cultural de la ciutat, posen fi al projecte després de quatre anys "molt intensos" en els quals han defés "la il·lustració i el còmic" com a disciplines artístiques de primer nivell, segons ha explicat Lucía Vilar, una de les responsables de la galeria juntament amb Cristina Chumillas. Les sòcies obrin un "període de reflexió" i mantindran la societat mentre es replantegem noves fórmules de continuïtat. 

La galeria abaixarà la persiana coincidint amb la cloenda de l'exposició de la il·lustradora d'Ana Penyas, Premi Nacional de Còmic en 2018. "És el tancament perfecte per a una etapa", assegura Vilar, la qual ha recordat que Pepita Lumier ha cobert el buit sobre la ilustració que existeix a València, que ha aportat al dibuix contemporani autors de renom com Mariscal, Paco Roca, Paula Bonet, Cristina Durán o la mateixa Ana Penyas.

Tots han exposat en la sala Pepita Lumier, juntament amb artistes consagrats com Gabriel Moreno i David de las Heras, o d'altres novells que han trobat en l'espai un lloc on presentar les seues creacions plàstiques. 

La il·lustradora Paula Bonet ha lamentat la notícia a les xarxes socials. Considera que "és un dia trist per a la il·lustració i per a València, que demostra de nou que no sap cuidar l'art que genera".

Lucia Vilar ha agraït el suport que han rebut dels artistes, la societat en general, i de les administracions públiques, encara que ha lamentat un major suport institucional a la indústria cultural. 

També et pot interessar

stats