Les gaiates omplin de llum els carrers de Castelló

La Desfilada de Gaiates ha omplit de llum i color els carrers de Castelló en l´acte que ha tancat el dia gran de les Festes de la Magdalena.

Desfilada de Gaiates a Castelló.

Aquests monuments singulars han desfilat pels carrers de la ciutat, plens de gent, una vegada se n´ha anat la pluja que ha marcat la part final de la Romeria. Els veïns han pogut gaudir de les gaiates que han preparat cadascun dels 19 barris o sectors de la ciutat. Una votació elegirà oficialment la millor el pròxim dimarts.

La Desfilada de Gaiates és l´acte que tanca un dia intens, que ha començat ben d´hora amb la tradicional Romeria de les Canyes. El volteig de la campana Vicent i el repartiment de canyes i cintes a la plaça Major de Castelló han donat l´eixida a una jornada molt emotiva i molt esperada.

Un total de 123.000 persones, segons fonts municipals, han participat en la Romeria, per a la qual s´han repartit unes 28.000 canyes. Els romers s´han concentrat de bon matí a la plaça Major per a esperar l´eixida de la comitiva oficial, encapçalada per l´alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, i el president de la Generalitat, Ximo Puig. Tots dos han fet una crida per a animar la gent a viure intensament la Magdalena.

En acabar la missa de romers, que han oficiat en la veïna cocatedral de Santa Maria, la comitiva ha eixit de l´Ajuntament i, segons és tradició, ha començat la Romeria. Una romeria que ha avançat entre carrers i camins plens de gent fins a arribar a l´ermita de la Magdalena. La Tornà, ja a la vesprada, i la Desfilada de Gaiates han posat el punt final a la jornada.

Les festes de la Magdalena commemoren la fundació de la ciutat. Recorden el trasllat històric dels primers pobladors, que es van desplaçar de la muntanya a la plana fèrtil el 1252 gràcies al privilegi atorgat pel rei Jaume I. Va ser declarada Bé d´Interés Cultural el 2017.

També et pot interessar

stats