Furten una escultura i tres quadres, un de Sorolla, d'una exposició en un hotel de Madrid

La Policia Nacional investiga el robatori de les peces, amb un valor conjunt superior als 340.000 euros

Personal de bugaderia a les portes de l'hotel Miguel Ángel de Madrid
Personal de bugaderia a les portes de l'hotel Miguel Ángel de Madrid / Óscar J. Barroso (Europa Press)

La Policia Nacional investiga el robatori d'una escultura i tres quadres, un dels quals suposadament de Joaquim Sorolla, que s'exhibien en una exposició a l'hotel Miguel Ángel de Madrid, segons ha confirmat un portaveu de la Prefectura Superior del cos. 

Segons van denunciar els responsables de l'establiment hoteler, ubicat al carrer de Miguel Ángel, al costat del passeig de la Castellana, les peces foren sostretes diumenge. Posteriorment, un grup d'experts de la Policia Nacional es va traslladar al recinte per a investigar els fets. El principal sospitós és un home a qui les càmeres de seguretat de l'hotel van gravar quan eixia amb una bossa opaca.

Les obres presumptament furtades pertanyen a la Galeria Lorenart, que des del dia 21 de maig fins a aquest dilluns mostra i ven més de 200 obres, entre pintures i escultures de famosos artistes contemporanis com ara Sorolla, Chillida, Dalí, Antoni Clavé, Óscar Domínguez, Juan de Echevarría, Darío de Regoyos, Luis Feito, Menchu Gal, José Guerrero, Francisco Iturrino, Manolo Millares, Benjamín Palencia, Jaume Plensa i Aurelio Arteta. 

Segons la denúncia, cadascuna de les quatre obres sostretes estaria valorada en uns 85.000 euros. El valor total del robatori ascendiria, per tant, a més de 340.000 euros. L'exposició estava custodiada per personal de seguretat de l'hotel, que està tancat i encara no acull clientela per la pandèmia.

També et pot interessar

stats