'Fúria espanyola', el nou llibre al voltant de la figura i cine de Berlanga

La Filmoteca Valenciana i l'espanyola coediten la publicació de 800 pàgines que els historiadors Santos Zunzunegui i José Luis Castro de Paz han dirigit

El llibre de Berlanga, 'Furia espanyola' / Carmen March, Ferran Fluixà

A un pas de celebrar el centenari del naixement del cineasta Luis García Berlanga, ixen diverses publicacions per a analitzar l'obra del cineasta. L'última és 'Fúria espanyola', dos volums d'autoria col·lectiva que vol ser un estat de la qüestió de la seua filmografia. 

Com a inventor d'uns codis cinematogràfics propis, Berlanga va prendre acta d'allò que passava en el seu món i en el dels altres. La ironia mordaç va ser clau en el seu llenguatge. Quan està a punt de commemorar-se el centenari del seu naixement, augmenta l'interés per una obra agosarada, versàtil i sarcàstica.

Darrere del llibre que es publica, 'Fúria espanyola', està la voluntat de poder oferir una mirada reposada, professional, autèntica de la cinematrografia d'un valencià amb 50 anys rodant i inventariant la societat espanyola. 

Anys d'estudi, de recerca detectivesca, per a contar com veien els crítics Berlanga, i també les històries dels guions que no li van deixar rodar. Coeditat per la Filmoteca Valenciana i l'espanyola, fa un relat davant de la càmera.

També et pot interessar

stats