La furgoneta solidària de llibres infantils arriba al Baix Maestrat

Els veïns del poble menys poblat de la Comunitat Valenciana han posat en marxa la nova biblioteca per a gaudir durant les vacances.

Veïns del poble de Castell de Cabres a la furgoneta solidària
Veïns del poble de Castell de Cabres a la furgoneta solidària

A Castell de Cabres, al Baix Maestrat, s'estrena biblioteca infantil. La Diputació de Castelló ha contribuït a la iniciativa 100 llibres per xiquet que durant quatre mesos ha arreplegat les donacions de llibres dels veïns d'altres municipis de la província de Castelló.

La Diputació de Castelló ha lliurat una furgoneta plena de llibres perquè la biblioteca de Castell de Cabres puga tindre les prestatgeries plenes perquè puguen disfrutar els veïns més xicotets.

Les previsions s'han desbordat davant la iniciativa impulsada per Javier Moliner per a atendre la petició del poble amb menys habitants de la província de poder disposar de llibres per als més joves del poble.

El president de la institució provincial ha acudit al poble, que té 17 veïns censats, per a lliurar personalment els llibres als xiquets, i ha assegurat: “és una iniciativa solidària en la qual ciutadans de tota la província de Castelló han lliurat una furgoneta plena de llibres perquè la biblioteca de Castell de Cabres puga tindre les prestatgeries plenes i que els xiquets que hi viuen o que hi van els caps de setmana i durant l'estiu puguen gaudir d'un dret fonamental com és l'accés a un llibre, la millor companyia que u pot tindre en vacances”.

La Diputació de Castelló va activar la campanya solidària 100 llibres per xiquet amb l'objectiu de contribuir a la dotació de fons bibliogràfics per a la nova biblioteca de Castell de Cabres. La iniciativa ha donat resposta a la petició que els mateixos veïns i l'alcaldessa del municipi, M. Pau Querol, li van formular al president de la Diputació en una de les seues visites al poble, i forma part del treball de la diputació per a fer visibles les necessitats i les problemàtiques dels municipis més xicotets i ajudar-los a disposar de recursos que igualen les seues oportunitats respecte d’altres pobles més grans.

La Fundació Caixa Castelló ha sigut una de les institucions que s'ha sumat a la campanya de recollida de llibres infantils per a la biblioteca de Castell de Cabres com a part del programa Repoblem de la diputació, contra la despoblació de l'interior de Castelló. En total, un centenar dels llibres que han arreplegat els mateixos joves de Castell de Cabres han sigut donats per la Fundació Caixa Castelló.

També et pot interessar

stats