La Fundació Mies van der Rohe beca un documental de la UPV sobre l'arquitecta Lily Reich

La peça audiovisual contrastarà les aportacions de l'arquitecta amb el reconeixement limitat que ha rebut.

Lily Reich va ser una pionera del disseny i l'arquitectura, a la fi del segle XIX
Lily Reich va ser una pionera del disseny i l'arquitectura, a la fi del segle XIX / designtop100.com

Les arquitectes per la Universitat Politècnica de València (UPV) Laura Lizondo, Débora Domingo i Avelina Prat han aconseguit la beca Lilly Reich per a la igualtat en l'arquitectura. La segona edició de la beca, que organitza la Fundació Mies van der Rohe, els atorgarà 9.000 euros per a realitzar el projecte documental "[On Set with] Lilly Reich", que divulgarà la figura de l'arquitecta i dissenyadora alemanya, una de les poques professores que va impartir classe a la mítica escola Bauhaus.

Lizondo, que havia centrat la tesi doctoral en Reich és professora del Departament de Projectes Arquitectònics de la UPV, juntament amb Domingo. Avelina Prat va canviar l'arquitectura per la direcció de cine.

L'equip aspira a invertir la beca en un documental de 15 minuts, però buscarà finançament addicional per a completar un producte televisió de mitja hora, segons ha explicat Avelina Prat.

El treball cinematogràfic combinarà fonts documentals originals amb materials visuals de nova creació i buscarà mostrar la limitació del reconeixement a l'arquitecta, contrastant les seues aportacions amb el relat que s'ha construït d'ella.

Nascuda a Berlín el 1885 Lily Reich va ser una pionera del disseny i l'arquitectura, a la fi del segle XIX i va ser sòcia de l'arquitecte Ludwig Mies van der Rohe, amb el qual va treballar i va compartir projectes durant una dècada.

També et pot interessar