La Fundació Huguet distingeix ‘La bomba Carraixet’ com a millor producció cultural de l’any

El documental, que compta amb la participació d'À Punt, és reconegut per unir la cultura popular musical de l’època i el context dels anys de la transició valenciana

La directora del documental, Helena Sánchez i el grup Carraixet reben el premi d'Ignasi García, president de la Fundació Huguet
La directora del documental, Helena Sánchez, i el grup Carraixet reben el premi d'Ignasi García, president de la Fundació Huguet / Fundació Huguet

La Fundació Huguet ha guardonat La bomba de Carraixet’ amb el premi a la millor producció cultural en valencià del 2021. La distinció reconeix així aquest documental que recorre la història de la família Giner i el nucli del grup musical Carraixet, quan un grup d’extrema dreta va col·locar una bomba davall de la seua furgoneta el 9 d’octubre de 1979.

El president de la Fundació Huguet, Ignasi Garcia, ha destacat que “donem el premi a l’audiovisual 2021 al grup de música Carraixet i al reportatge La bomba de Carraixet pels més de quaranta anys en música en valencià i mantindre la nostra llengua viva, i perquè recorda un episodi fosc on el terrorisme feixista feu un atemptat amb bomba ―per sort fallida― al vehicle del grup”.

Garcia també ha aprofitat per reivindicar que “els que odien la nostra llengua estan disposats a travessar totes les línies i nosaltres hem de preservar la nostra llengua parlant-la i cantant-la que és la manera de fer-la viva”.

Garcia ha lliurat el premi exaequo a la directora, Helena Sánchez, i al grup musical Carraixet. Amb aquest premi la Fundació també vol reconéixer els mèrits del relat de la vida de la família Giner i els perills que es van patir al nostre territori durant el període de la transició a la democràcia.

La bomba Carraixet té la participació d’À Punt Mèdia i també ha estat guardonat com a millor curt documental en els IV Berlanga de l’Audiovisual Valencià 2021.

També et pot interessar

stats