La Fundació Chirivella Soriano acull a València una nova edició de World Press Photo

Entre els quatre guardonats d'enguany destaca la valenciana Claudia Reig Valera, premiada amb un dels millors projectes de narrativa digital pel documental Parir al segle XXI, amb la participació d'À Punt Mèdia

'Primera abraçada', del danés Mads Nissen, guanyadora d'aquesta edició / World Press Foto

La Fundació Chirivella Soriano, de València, acull a partir d’aquest dissabte una nova edició del World Press Photo. Es tracta de l'exposició de fotoperiodisme més prestigiosa del món. En aquesta edició, la pandèmia del coronavirus té un paper predominant, però també hi ha espai per a altres mirades a múltiples realitats del planeta.

Les abraçades que ens va furtar la pandèmia han quedat immortalitzats en la Primera abraçada del danés Mads Nissen, guanyadora d'aquesta edició. La imatge d'una anciana brasilera que abraça un familiar en una residència de majors a Sao Paulo és la foto de l'any, tot un símbol que retrata la tasca dels professionals gràfics durant la pandèmia.

Pablo Brezo, director de World Press Photo València, ha remarcat que en aquesta edició hi han cinc guanyadors espanyols. El català Luis Tato o l'extremeny Jaime Culebras són dos dels quatre espanyols guanyadors en l'edició d'enguany.

El documental ‘Parir al segle XXI’, guardonat com un dels millors projectes, compta amb la participació d'À Punt Mèdia
El documental ‘Parir al segle XXI’, guardonat com un dels millors projectes, compta amb la participació d'À Punt Mèdia / À Punt NTC

Un altre guardó és per a la valenciana Claudia Reig Valera, premiada amb un dels millors projectes de narrativa digital pel documental Parir al segle XXI, que compta amb la participacio d'À Punt Mèdia.

Instantànies que congelen mirades i realitats en què les conseqüències de l'emergència climàtica, els desastres naturals i els conflictes armats són els protagonistes. Un concurs que planteja qüestions que ho afecten tot, des de la diversitat de temes fins als autors de les fotografies.

Instantànies que immortalitzen les conseqüències de l'emergència climàtica i els desastres naturals
Instantànies que immortalitzen les conseqüències de l'emergència climàtica i els desastres naturals

Tot un espectacle visual que retrata la realitat del planeta i que podran visitar fins al novembre.

També et pot interessar

stats