La Fundació Bancaixa de València exposa un centenar d’obres de José Sanleón

Es tracta de la retrospectiva més important que s’ha fet mai del pintor de Catarroja

La Fundació Bancaixa de València exhibeix les peces més representatives de José Sanleón / À Punt NTC

La Fundació Bancaixa de València alberga la retrospectiva més important que li han dedicat mai a José Sanleón, amb l'exhibició de les seues peces més representatives dels últims 30 anys de carrera.

L’artista de Catarroja pinta des dels 17 anys i ha sigut mestre de mestres, però per molt que haja passat el temps mai ha deixat d’experimentar: en l'informalisme, en la figuració i sobretot en la barreja de tècniques, materials i formats.

El comissari de l’exposició, Fernando Castro, el defineix com “un artista fonamentalment inconformista”, perquè no ha convertit la seua obra a perfeccionar un sol estil, sinó que ha tractat molts estils diferents.

Segons ha contat en À Punt NTC Sanleón mateix, això és perquè no li ha preocupat mai fer un treball o un altre en funció que es reconega o no, i perquè sempre ha desenvolupat el seu art en funció de les necessitats personals en la part artística. A més “si tornara a nàixer mil vegades, mil vegades em dedicaria a açò perquè l’art m’ha donat moltíssim”, afegeix.

Probablement és això el que l’ha fet ser, en paraules de Castro, un pintor molt respectat dins del món artístic però no un artista mediàtic. 

Així, el pintor ha recorregut espais de serenitat i ha expressat el seu art amb lones de camió, fusta o alumini, entre altres, per a crear un treball creatiu íntim i coherent amb imatges familiars en què s’ha atrevit amb les mides descomunals i també amb peces minúscules.

Ara, la Fundació Bancaixa ha reunit un centenar d’obres de Sanleón entre els seus fons propis col·leccions particulars, que es divideixen en set estadis diferents a l’hora de ser exposades. El primer abraça el 1990, i l'últim no està tancat encara. 

També et pot interessar

stats