Pirotecnia del Mediterráneo guanya el concurs de mascletaes d'Alacant

Hermanos Ferrández han quedat primers en el certamen de castells de focs artificials

Mascletà disparada per Fuegos Artificiales del Mediterráneo el 23 de juny
Mascletà disparada per Pirotecnia del Mediterráneo el 23 de juny / À Punt

Pirotecnia del Mediterráneo, de Vilamarxant, que va disparar el 23 de juny, ha aconseguit per unanimitat el primer premi en el 35é concurs de mascletaes de les festes de les Fogueres d'Alacant, segons ha fet públic el jurat este dilluns i ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

D’altra banda, Hermanos Ferrández, de Beniel (Múrcia), que va guanyar el concurs de mascletaes el 2023, ha obtingut enguany per majoria el primer premi del jurat en el certamen de castells de focs artificials per l'exhibició pirotècnica del 28 de juny a la platja del Cocó, segons la nota de premsa.

La regidora de Festes, Cristina Cutanda, ha destacat la “qualitat” de les propostes que s'han presentat en tots dos concursos: “Una prova inequívoca de l'interés que desperta entre el sector de la pirotècnia”, ha assenyalat. Cutanda també ha expressat el “compromís” del consistori “amb uns professionals que tant aporten a la festa oficial”.

Pirotecnia del Mediterráneo va disparar 124 quilos NEC a la plaça dels Estels en sis minuts i onze segons. En eixa cinquena sessió del concurs, va aconseguir un màxim de 126,8 decibels. D'esta mascletà van destacar els 6.300 trons amb què va concloure la disparada.

Els dos primers guardons de tots dos concursos porten aparellats sengles premis econòmics. En el cas de les mascletaes, de 1.000 euros, i en el dels castells de focs artificials, de 2.000.

També et pot interessar

stats