Frank Catalano i Ximo Tébar obrin el XVIII Festival Internacional Xàbia Jazz

Diumenge hi actuarà la BVR Flamenc Big Band i, dilluns, pujarà a l'escenari la cantant francesa Cyrille Aimée.

El guitarrista valencià Ximo Tébar
El guitarrista valencià Ximo Tébar

La XVIII edició del Festival Internacional Xàbia Jazz comença aquest dissabte amb un concert doble del saxofonista de Chicago Frank Catalano i de Ximo Tébar Band.

Catalano serà l'encarregat d'alçar el teló a les 22.30 h amb el seu jazz vigorós i eloqüent, que retorna el públic a l'herència del blues de Chicago. Es tracta d'una figura influent en el panorama musical internacional, que ha tocat amb artistes com el guitarrista Santana o figures del jazz com Randy Brecker, Louie Bellson, Miles Davis, Betty Carter, Tito Puente o Tony Benett.

La segona part de la cita corre a càrrec de la Ximo Tébar Band, liderada pel guitarrista valencià, que presenta el seu àlbum Con Alma & United. És el resultat del seu treball sobre la fusió de la música mediterrània amb el jazz i que recrea estàndards de Shorter, Gillespie, Ellington, Desmond, Mingus o Monk.

El Xàbia Jazz continuarà diumenge amb l'energia de la BVR Flamenc Big Band, que fusiona flamenc i jazz. Les palmes, el calaix flamenc o la guitarra es fusionaran amb els instruments més típics del jazz, tot acompanyat pels balls de Karen Lugo, una ballarina mexicana guardonada amb diversos premis internacionals.

Per a l'última nit, el dilluns 6 d'agost, arriba la cantant francesa Cyrille Aimée, una de les veus més importants del panorama jazzístic actual.

També et pot interessar

stats