Francis Montesinos celebra els seus 50 anys en el món de la moda al Muvim

L'exposició estarà oberta fins al mes de desembre amb més de 200 vestits del creador valencià

VÍDEO | Francis Montesinos celebra els seus 50 anys en el món de la moda al Muvim

Francis Montesinos mostra al Muvim de València el viatge professional i personal que ha fet per la indústria de la moda durant la seua vida. Suma cinquanta anys d'una carrera dilatada i excitant. Aquesta exposició vol captar tota aquesta essència.

La sala Alfons Roig del museu valencià acull la mostra que porta el nom de 50 aniversari: València, seda i foc i que estarà oberta fins al desembre seguint el protocol de seguretat contra la Covid-19. Per a configurar l'exposició, s' ha triat entre més de 800 peces de roba que aportà Montesinos. Finalment, són 200 vestits i un centenar d'objectes personals els que finalment s'exposen al públic al Muvim.

Trobem des de les portades de revistes de moda que va protagonitzar el creador fins a la gran col·lecció d'estampats que ha dissenyat al llarg de la seua carrera. Destaquen les fotografies més personals amb amics i muses que l'han acompanyat durant aquest mig segle de vida de la marca de moda espanyola. Paola Dominguín, Camarón, Carmen Alborch, Sara Montiel, Bibiana Fernández o Pedro Almodóvar són algunes de les cares més conegudes del seu àlbum de fotos.

No falta tampoc la reconstrucció de la primera botiga de Montesinos, els acolorits aires de llibertat en una Espanya en blanc i negre, l'eclecticisme d'un transgressor amb tendències hippies o de la Movida que s'entregava amb idèntica il·lusió en els treballs per a les Falles o el tapís de la Mare de Déu.

Aquesta trajectòria de cinquanta anys repassa de manera didàctica el naixement i la consolidació de la marca Montesinos. També suposa un homenatge per a l'equip de professionals que l'han acompanyat dins del taller al llarg dels anys i també a Lorca, Dalí i Balenciaga, que considera les seues icones.

El cap d'exposicions del Muvim, Amador Griñó, i Francis Montesinos, que a l'octubre del passat any va rebre l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, no descarten que aquest producte museístic faça el salt a altres espais com el Museo del Traje de Madrid o el de la Indumentària de Barcelona.

També et pot interessar