La fotografia del segle XX se cita en Bombas Gens

Dues exposicions arrepleguen instantànies d'alguns dels fotògrafs més influents del segle XX.

Un grup de dones en una cafeteria de Màlaga

"Cap a la llum" és el títol de la segona de les exposicions que s'hi pot visitar. La mostra està formada per un conjunt de fotografies que el novaiorqués Joel Meyerowitz va captar durant una estada de sis mesos a Màlaga, entre els anys 1966 i 1967.

En la presentació de l'exposició, l'artista ha recordat que va arribar a la ciutat andalusa per casualitat i que, en companyia d'un amic, es va introduir en una família gitana pròxima a la música i al flamenc. També ha explicat que l'experiència el va marcar profundament, ja que va poder experimentar de primera mà com era viure en un context de dictadura.

En total, el fotògraf va captar més de 8.000 imatges, 98 de les quals es mostren en aquesta exposició. Són fotografies que il·lustren la vida quotidiana de persones anònimes i que esdevenen el reflex d'un lloc i un temps determinats.

Meyerowitz és un dels referents de la fotografia documental del segle XX i va ser un dels primers a fer servir el color.

Les dues exposicions, que formen part de la col·lecció del Centre d'Art Bombas Gens, es poden visitar fins el 20 de gener de 2019.

També et pot interessar

stats