El fòrum social marca la quarta jornada del Rototom de Benicàssim

El problema dels venedors ambulants a les nostres comarques es debatrà aquesta vesprada en el festival de reggae.

Una de les xerrades més interessants de hui al Rototom versarà sobre la venda ambulant a les nostres costes
Una de les xerrades més interessants de hui al Rototom versarà sobre la venda ambulant a les nostres costes / Laida Jauregui

La quarta jornada del festival Rototom de Benicàssim estarà farcida d'activitats de caràcter social i cultural. Així, a les 6 de la vesprada hi haurà un debat sobre qüestions relacionades amb els venedors ambulants, la majoria d'origen africà, a les platges de la Comunitat Valenciana. Abans, cap a les 4 de la vesprada, hi haurà una xerrada sobre el feminisme des de la perspectiva de les dones africanes. Tot seguit s'obrirà un taller de trenes a l'estil africà que estarà obert a la gent assistent al festival.

Per al públic infantil se celebrarà un acte que han anomenat el Circ Valencià. A banda, les xiquetes i xiquets podran gaudir de jocs infantils relacionats amb Àfrica.

En l'apartat musical, el Main Stage fusionarà aquesta nit els 25 anys del festival amb el 40 aniversari d'un dels ambaixadors més internacionals del reggae: el conegut selector britànic David Rodigan. Actuarà amb l'Outlook Orchestra i els seus 25 músics en una singular posada en escena.

En aquesta jornada farcida d'emocions destaca l'homenatge a Peter Tosh, un dels artistes més grans de la història del reggae que té innombrables fans per tot el món, tant per la seua personalitat artística com per la lluita contra la injustícia. Va iniciar la seua activitat en els temps de l'ska de la mà de Bob Marley i Bunny Wailer en els Wailers per a continuar posteriorment amb una extraordinària carrera solista fins a la tràgica i prematura desaparició el setembre de 1987. En el seu honor, el Main Stage obrirà els concerts amb un tribut a càrrec del seu fill Andrew Tosh.

També et pot interessar

stats