Així es formen els futurs professionals de les arts escèniques

Entre les assignatures que cursen, destaquen les classes d'interpretació, entrenament actoral, ballet, jazz o claqué

Les noves generacions d'actors i actrius assagen a la Sala Off de València / À Punt NTC

La Sala Off de València prepara els futurs actors i actrius de teatre. Aquests dies sobre l'escenari s'assaja L'oncle Vània, una obra de Txékhov que és idònia per a l'entrenament actoral. L'alumnat de la Sala Off replica el text dramàtic rus, en què l'esperit muta i a voltes cal ser sarcàstic, a voltes burleta i a voltes tràgic. En aquesta acadèmia, la vocació abraça la capacitat formativa. 

Lucas, alumne de la Sala Off, ha explicat que el professorat està en actiu, "aleshores podem anar al teatre a vore'ls actuar i penses que vols ser com ells". Per al jove estudiant, "és adrenalina pura i dura, és meravellós".

L'itinerari educatiu dels que estaran en primera línia d'acció és tan multidisciplinari com la professió que defensen a l'escenari. El moviment, la gestualitat, el ritme heterogeni... Elements que si no es coneixen, s'aprenen a l'aula. 

Julia Suay Corredera, professora de la Sala Off, ha explicat que "una vegada fas una classe o dos, ja saps què vols fer això cada dia de la teua vida".

L'ofici s'ensenya amb la representació. Els papers adquireixen prestància amb la pràctica. Naomi Briz, alumna de la Sala Off, ha explicat que en aquesta escola hi ha teatre textual i també musical. "Tenim interpretació, entrenament actoral, ballet, jazz, claqué...", ha enumerat.

El verí del teatre ja el tenien quan feren la matrícula, però el pas següent és que també el públic s'ho crega. "Soc molt feliç quan estic damunt d'un escenari: la llum, els espectadors... és tot genial", ha assegurat una altra alumna, Aitana Valdés.

També et pot interessar

stats