Les Fogueres també es viuen en altres municipis de les comarques del sud

Benidorm, Elx o Torrevella són algunes de les ciutats que també cremaran aquesta nit monuments foguerers

Foguera plantada a la cala de Benidorm / À Punt NTC

Alacant ja ho té tot preparat per a viure la nit de la Cremà, però no només a la capital de l’Alacantí es viuen les Fogueres, molts altres municipis de les comarques del sud també poden presumir de plantar, almenys, un monument.

És el cas de Benidorm (Marina Baixa), on l’única foguera és la de la comissió la Cala, i porta el lema "Benidorm de festa". “Potser durant tot l’any no ens veiem, però aquesta és una festa que ens uneix com a barri”, declara Joan Romero, veí de Benidorm.

A més, la pirotècnia és un dels plats forts de les Fogueres de la ciutat turística per excel·lència. “Farem la cremà típica d’una foguera, de dalt a baix, a poquet a poquet, perquè la gent puga disfrutar-ho”, explica Vicent Rostoll, de la pirotècnia Turís.

La segona parada per les localitats de les comarques del sud que alcen monuments la trobem a Elx (Baix Vinalopó), més concretament al barri del Raval. Enguany la foguera porta el lema '"Elx al meu cor"  i és obra de l'artista José Manuel García Esquiva. "Pense que s'hauria de fer en altres barris també, no només ací al Raval", expressa Àngela Aznar, veïna d'Elx.

La foguera fa referència a la Nit de l'Albà, amb el llançament de coets del 13 d'agost, i representa el coet Miura 1 creat per l'empresa il·licitana PLD Space i que durà el nom de la ciutat a l’espai. Les escenes representen la diversitat festera de la ciutat, amb els Moros i Cristians, la palma blanca, la Setmana Santa i la Dama. 

Per la seua banda, la foguera infantil, amb el lema "Mare Natura", és l'obra amb la qual l'artista Javier Granja recorda els efectes de la contaminació. 

Aquesta nit també cremaran fogueres a Xàbia (Marina Alta), Sant Joan d'Alacant (Alacantí), Torrevella i Guardamar del Segura (Baix Segura).

També et pot interessar

stats