El FIVO arriba a Onda, l'art d'improvisar

Un total de 25 espectacles ompli la graella del segon Festival d'Improvisació d'Onda.

El cartell del FIVO 2018 compta amb nou companyies valencianes
El cartell del FIVO 2018 compta amb nou companyies valencianes
09 de setembre 2018 - 14:25

Amb el doble de companyies i espectacles, un reforç del seu vessant formatiu i una aposta clara pel talent valencià, el dia 10 arranca el FIVO d'Onda. Fins al 23 de setembre, 20 referents de l'escena nacional i internacional aniran vertebrant un cartell amb 25 propostes escèniques creades en viu amb l'ajuda del públic, que cavalquen per modalitats tan diverses com la impro màgia i impro clown, el letring catch (escriptura improvisada en directe), o el soundpainting i la composició multidisciplinària en viu. També s'hi sumen la dansa improvisada, el teatre gestual, la improvisació musical i la programació dirigida a públic infantil i familiar.

La companyia local Arteatre obri el calendari el dilluns 10 a la vesprada a La Cassola amb el primer dels 14 tallers programats en aquest Festival d’Improvisació Vila d’Onda. Una sessió d'iniciació doble i gratuïta a la impro per a adolescents i joves, que repetirà el dimarts 11 en el mateix espai. Serà el millor entrenament per a l'estrena de la graella d'espectacles, que també iniciarà Arteatre el dimecres 12, amb els seus jocs d'impro al raval de Sant Josep (20:00 h) i continuarà la valenciana Subit just un dia després (dijous 13, 20.00 h a La Cassola).

El cartell del FIVO 2018 compta amb nou companyies valencianes: Pepa Cases Dansa-Teatre de Vila-real (Multitud); Impronenas i els seus Superhistorias i Guerrilla Impro (Hoy no se fía), ambdues de València. S'hi uneixen el col·lectiu Hotel Postmoderno i els seus duels d'escriptura plasmats en Letring Catch; David Fajardo, organitzador del València Improv Festival i l'espectacle itinerant Barrio; Hijos e Hijas de Augusto (Xirivella) i L'Esglai Teatre (Quart de Poblet) amb Veladas Desclowntroladas i l'alacantina Improvivencia, amb #Pixelados.

El vessant internacional el marquen Imkubik (Suïssa), amb el xou With(out) a word i l'argentina Global Impro, amb doblet: Un día cualquiera i Había una vez. Completa l'elenc un nou recorregut per Espanya. La madrilenya Jamming arriba amb doblet al festival: Chiqui Jamming, un xou per a públic infantil que inclou en el repartiment un dels molts atractius d'aquest FIVO 2018, la polifacètica Ana Morgade. També des de Madrid aterren Al Tran Trán (The Monguers i Hijos de un mono), Impro Madrid (A nadie se le dio veneno en risa) i Soundpainting Madrid i el seu Danáphore. I més: la granadina La Tetera Impro (Luces, cámara, impro…), Instantes, de la val·lisoletana iMpro Valladolid, al costat de les barcelonines Impro Màgia (amb Impro Màgia) i Impro Acatomba, amb estrena sota el braç: Buscando, i Teatro Indigesto, directa des de Saragossa, amb Mariví Mansión.

Un festival que ja és un referent a nivell estatal, per la varietat i la qualitat. Per la seua banda els directors del festival incideixen en l'aposta d'aquesta edició per "potenciar tots els gèneres d'aquesta disciplina artística" i per "traure el FIVO al carrer" amb xous que eixiran a escena a l'aire lliure i en espais poc convencionals.

També et pot interessar

stats