La Fira Modernista torna a Alcoi amb la recreació del tradicional pícnic i un mercat de l'època

La capital de l'Alcoià viatja a principis del segle XX amb la quinta edició d'aquesta festa, que ja es posiciona entre les més importants d'Espanya

Aficionats i aficionades del modernisme visiten Alcoi aquest cap de setmana
Aficionats i aficionades del modernisme visiten Alcoi aquest cap de setmana / Marc Gomar

Si alguna persona visita aquest cap de setmana Alcoi podria pensar que ha tornat enrere en el temps fins a principis del segle XX, l'època del modernisme, però la realitat és que la localitat es troba immersa en la IV Fira Modernista.

La programació va començar aquest dilluns amb actes de tota classe que engloben projeccions de cine de l'època, tallers, visites guiades, conferències i exposicions, amb especial rellevància a la figura de Francisco Laporta, pintor i fotògraf alcoià.

No obstant això, el plat fort s'espera aquest cap de setmana, quan Alcoi es transforma i l'ambientació de la ciutat canvia per complet. La gent ix als carrers abillada amb la indumentària clàssica modernista i visita la recreació de les parades al Mercat de Sant Roc, novetat d'enguany, o participa en activitats com el pícnic d'aquest dissabte i el concert de música modernista del diumenge. Un espectacle visual i històric que es fa gràcies a la participació d'associacions modernistes que arriben a Alcoi de tot l'estat per a gaudir de la fira.

Grans i menut gaudeixen de la Fira Modernista d'Alcoi
Grans i menut gaudeixen de la Fira Modernista d'Alcoi / Marc Gomar
Recreació d'un mercat de l'època
Recreació d'un mercat de l'època / Marc Gomar
La gent desfila amb la indumentària modernista
La gent desfila amb la indumentària modernista / Marc Gomar

L'extensa programació es completa amb tallers d'escoltisme, balls populars, actuacions teatralitzades, la XXVIII Mostra de Dolçaines i Tabals d'Alcoi i una ruta del vermut, beguda tradicional modernista.

També et pot interessar

stats