La fira medieval de Mascarell ompli d'artesania i gastronomia el cap de setmana

Hi ha més de 80 espectacles per a tota la família.

La fira medieval de Mascarell estarà en marxa tot el cap de setmana.
La fira medieval de Mascarell estarà en marxa tot el cap de setmana.

Mascarell, el recinte emmurallat dependent de Nules (Plana Baixa), s'endinsa aquest cap de setmana en l’època medieval amb més de 80 espectacles, activitats, productes artesans i exhibicions que el converteixen en un gran atractiu per als milers de visitants que recorren els seus carrers. Cadascuna de les jornades comença amb diferents propostes, els visitants trobaran desfilades itinerants, circ, exhibicions d’aus o tornejos medievals. Els més menuts disposen del racó infantil on hi ha tallers de manualitats, contacontes o pintacares; la gastronomia és l'altre atractiu amb les tavernes gastronòmiques i les parades de diferents productes.

Dolços que venen d'Aragó, embotits i formatges artesans de Palencia i productes tan sorprenents com les pintes fetes amb banyes de bou, que a més podrem veure en directe com s'elaboren. Els venedors, artesans i expositors han treballat aquests dies de valent perquè tot estiga perfecte per a la fira. Per als veïns i les veïnes aquesta fira és una cita imprescindible que també congrega visitants de tota la comarca.

Per a dissabte i diumenge hi ha previstes diferents xerrades didàctiques culturals, una sobre les diferències entre les aus diürnes i les nocturnes en l’exposició de falconeria i l’altra sobre l’evolució dels estils de lluita des de l’edat mitjana fins l’actualitat. La programació inclou el VI Concert de Música Medieval a càrrec de l’Orquestra Laudistica Daniel Fortea en l’església de Mascarell. La XII Fira Medieval es tancarà la nit del diumenge amb una desfilada de foc itinerant amb percussionistes que recorreran els carrers.

També et pot interessar

stats