La Fira del Llibre d'Alacant, enlaire tres mesos abans de la celebració

L'Associació d'Empresaris, Llibreters i Paperers d'Alacant critica les retallades en el pressupost, el canvi d'ubicació i la data.

Fira del Llibre d'Alacant
Fira del Llibre d'Alacant

El president de l'Associació d'Empresaris Llibreters i Paperers d'Alacant, José Antonio López Vizcaíno, busca ajuda entre diferents institucions com la Generalitat i la Diputació perquè col·laboren en l'organització de la Fira de Llibre d'Alacant. Segons ha afirmat, si no aconsegueix suport, "no serà possible dur-la a terme". 

Vizcaíno ha afirmat que l'Ajuntament de la ciutat ha rebaixat el pressupost destinat a l'esdeveniment, i ha deixat els 24.000 euros pressupostats l'any passat en 6.000. "No podem tornar a un model en què els llibreters paguen els 575 euros de la instal·lació de la caseta", ha denunciat. 

A l'octubre, segons ha informat Vizcaíno, va haver una reunió de les parts implicades, en què el govern municipal va comunicar que preferia traslladar la fira des del passeig de Soto a la plaça de Sèneca i del mes d'abril al de març. Els canvis no agradaren a l'associació d'empresaris. 

Els conflictes al voltant de la fira també inclouen les discrepàncies entre Vizcaíno i la resta de llibreters al voltant de la insistència de l'Associació d'Escriptors d'Alacant a participar en l'esdeveniment, una proposta que només ell defén. La resta argumenta que, com que es tracta d'una fira comercial, no han de participar entitats que atenen les mateixes obligacions fiscals dins del mercat del llibre. 

Per la seua part, la regidora de Cultura d'Alacant, María Dolores Padilla, ha declinat fer declaracions sobre "una negociació que encara està en marxa".

També et pot interessar

stats