La Fira d'Arts i Oficis ompli de tradició els carrers de Sant Jordi

La localitat de Sant Jordi, al Baix Maestrat, viu la fira d'arts i oficis més gran del nostre país.

Els dolços típics de la comarca del Maestrat és un dels reclams més saborosos per a veïns i turistes
Els dolços típics de la comarca del Maestrat és un dels reclams més saborosos per a veïns i turistes

Més de 100 artesans, procedents de diferents llocs de l'estat, són els protagonistes de la XII edició de la Fira d'Arts i Oficis de Sant Jordi, a la comarca del Baix Maestrat. Es tracta de la fira més gran de l'Estat espanyol en exposició d'oficis i tradicions d'èpoques passades. Així, terrissers, cabassers, picapedrers, cadirers, formatgers, forjadors, talladors de fusta, cistellers, canyissers o vidriers mostren a veïns i visitants els diferents oficis, molts dels quals ja s'han perdut.

Durant tot el cap de setmana, Sant Jordi celebrarà diferents actes amb motiu de la fira, com animacions infantils, teatre, dansa o una interessant exhibició de com tallaven la llenya els agricultors.

Des de l'ajuntament de la localitat asseguren que, per al poble, la fira suposa la possibilitat de donar a conéixer els oficis tradicionals però també un reclam per al turisme ara a l'estiu.

A més, la fira disposa d'un apartat important dedicat a la gastronomia. El recinte del Fossar Vell s'ha convertit en un gran casal on es poden trobar els productes culinaris més típics del Maestrat. La gent pot tastar plats com el tombet amb vaquetes, els embotits, els formatges casolans, l'arròs amb fesols o els torrons de Catí.

Totes aquelles persones que vulguen acudir-hi encara estan a temps. La fira estarà oberta fins demà diumenge 12 d'agost pels carrers del centre de la població de Sant Jordi.

També et pot interessar

stats