La filòloga Tudi Torró ha sigut elegida acadèmica de l’AVL

Torró ocuparà la vacant de Carme Miquel, que va faltar el mes de juny

Tudi Torró va nàixer a Ontinyent i s'ha jubilat enguany
Tudi Torró va nàixer a Ontinyent i s'ha jubilat enguany / AVL

El ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha elegit, per díhuit vots a favor i un en blanc, la mestra i filòloga Maria Virtuts Torró Ferrero com a nova acadèmica de la institució normativa de la Generalitat, que ocuparà la vacant que va deixar Carme Miquel amb el seu traspàs, el passat mes de juny.

Abans de la votació, l’acadèmica i professora de la Universitat d’Alacant Maribel Guardiola ha defés la candidatura de la senyora Torró, presentada amb l’aval de tretze dels vint acadèmics. L’activitat de la nova acadèmica sempre ha estat relacionada amb l’ensenyament, la coordinació docent i la gestió educativa. Al llarg de la carrera professional, ha ocupat diversos càrrecs tant en la Universitat d’Alacant com en la Conselleria d’Educació, on va ser directora territorial d’Alacant, fins a la jubilació, enguany mateix.

L’experiència docent de Tudi Torró ha quedat reflectida en la publicació de llibres i materials educatius per a primària i secundària, treballs que han servit de referència a molts mestres i pedagogs. A més, la nova acadèmica ha estat guardonada amb el Premi Federació Escola Valenciana, el Jaume I d’Elx, el Vicent Ventura i el Joan Baptista Basset, entre altres.

També et pot interessar

stats