La Filmoteca de València dedica un cicle a Agnès Varda, pionera del cinema feminista

El cicle “Agnès Varda, la mirada” lliure projectarà llargmetratges i curts fins el pròxim 19 de maig.

La Filmoteca de València dedica un cicle a Agnès Varda, pionera del cinema feminista
La Filmoteca de València dedica un cicle a Agnès Varda, pionera del cinema feminista

Després dels cicles organitzats en 1998 i 2012, la Filmoteca torna a prestar atenció a una de les realitzadores més destacades del cinema europeu i una de les pioneres del cinema feminista. “Agnès Varda, la mirada lliure” estarà present en aquest centre cultural ubicat a la ciutat de València fins al pròxim 19 de maig, segons informa l'Institut Valencià de Cultura (IVC).

El cicle està format per huit llargmetratges i cinc curts. Comença aquesta vesprada, a partir de les 18 hores, amb la projecció de Murs, murs, de 1980, un assaig fílmic sobre els murals de la ciutat de Los Angeles que retrata les vies d'expressió de la cultura xicana i suposa una aproximació a la multiculturalitat d'aquesta ciutat californiana.

També inclou les tres pel·lícules que Varda va dirigir als Estats Units i els retrats que va dedicar a la seua parella, el cineasta Jacques Demy; a l'actriu Jane Birkin i a l'escriptora Elsa Triolet.

Entre l'experimentació avantguardista i l'assaig documental

Vinculada en els orígens a la Nouvelle Vague, Agnès Varda (Brussel·les, 1928) ha realitzat sempre un cinema molt personal que ha deambulat entre l'experimentació avantguardista i l'assaig documental, però amb un to realista i una clara intenció social. La cineasta fa sis dècades que desenvolupa un cinema que transgredeix les fronteres entre documental i ficció molt abans que fer-ho es convertira en tendència.

També et pot interessar

stats