La Filmoteca presenta una retrospectiva completa de Stanley Kubrick

El cicle ofereix la filmografia íntegra del cineasta, amb pel·lícules com 'Camins de glòria', '2001: Una odissea de l'espai' o 'La taronja mecànica'.

El cicle 'Tot Kubrick' ofereix la filmografia íntegra del cineasta Stanley Kubrick
El cicle 'Tot Kubrick' ofereix la filmografia íntegra del cineasta Stanley Kubrick / Filmoteca

La Filmoteca presenta una retrospectiva completa del cineasta nord-americà Stanley Kubrick, amb el cicle 'Tot Kubrick', que del 5 de febrer al 30 d'abril, ofereix la filmografia íntegra del cineasta nord-americà, des dels seus inicis professionals a principis de la dècada dels cinquanta.

La retrospectiva s'inicia aquest dimarts amb la projecció d'un programa compost per les seues quatre primeres pel·lícules: els curtmetratges documentals Day of the Fight (1951), Flying Pare (1951) i The Seafers (1952), a més del migmetratge bèl·lic Fear and Desire (1953), que ha sigut oblidat durant molts anys.

Considerat com un dels cineastes més influents del segle XX, Stanley Kubrick (1928-1999) destaca tant per la seua precisió tècnica com per la gran estilització de les seues pel·lícules i el seu marcat simbolisme. Des de les seues primeres pel·lícules, demostra ser un director inclassificable, diferent de la resta, fins i tot en pel·lícules de cinema negre com El petó de l'assassí (1955) o Atracament perfecte (1956) considerada ja com un clàssic.

Obté quatre premis Oscar amb 'Espàrtac'

Kubrick es consagra com a director de cinema amb 'Camins de glòria' (1957), una producció del gènere bèl·lic que paradoxalment era un dur manifest contra la guerra. El director nord-americà aconsegueix la fama amb Espàrtac (1960), la seua primera producció d'alt pressupost, amb la qual obté quatre premis Oscar.

El cicle que es podrà veure durant el mes de febrer es tanca amb Dr. Strangelove (1963), una sinistra comèdia d'humor negre sobre la guerra freda i l'amenaça nuclear protagonitzada per Peter Sellers, que interpreta tres papers.

A partir de març es podran veure a la Filmoteca pel·lícules tan significades en la història del cinema com Lolita (1962), 2001: Una odissea de l'espai (1968), La taronja mecànica (1971), Barry Lyndon (1975), El resplandor (1980), Full Metal Jacket (1987) i Eyes Wide Shut (1999), además d' A.I. Artificial Intelligence, una pel·lícula de Steven Spielberg sobre un projecte. 

També et pot interessar