El festival VLC Negra celebra la desena edició

À Punt Mèdia serà mitjà oficial del certamen, que tindrà presència internacional per primera vegada en dos anys

Cartell VLC Negra
Cartell VLC Negra / VLC Negra

El festival de gènere negre de València, VLC Negra, torna a celebrar-se amb normalitat després de la pandèmia coincidint amb el dècim aniversari, i ho farà en gran, tornant a comptar amb autors i autores internacionals després de dos anys. 

Sota el lema #PetemLesLletres, aquesta edició acollirà grans noms de la literatura com James Ellroy, que rebrà el premi González Ledesma, o John Connolly, l'autor irlandés creador del detectiu Charlie Parker, una sèrie que ja té 20 novel·les. Connolly ambienta les novel·les en l'estat de Maine (Estats Units) i introdueix elements fantàstics en les trames.

També visitarà el festival l’argentina Claudia Piñeiro, una autora que va rebre el premi Best Novel en la passada edició del festival per la seua extraordinària obra Catedrals. Aquesta escriptora, dramaturga i guionista de televisió ha signat fins al moment tretze novel·les, sis obres de teatre i dos contes.

La francesa Juana Salabert, que ha escrit diverses obres en espanyol, visitarà el certamen per primera vegada. L'última novel·la seua, de temàtica terrorista, Atemptat, relata el segrest de diverses persones a França a les mans d'un grup jihadista.

Yasmina Khadra, que va visitar el festival en la tercera edició, celebrada el 2015, tornarà a VLC Negra. Mohammed Moulessehoul és l'escriptor i militar algerià que s'amaga després d'aquest pseudònim, sota el qual ha signat 31 novel·les. A França ha sigut nomenat Cavaller de la Legió d'Honor i Oficial de l'Orde de les Arts i les Lletres. En la seua última novel·la, també de temàtica terrorista, L'atemptat, Khadra ens introdueix en el conflicte entre Israel i Palestina a través d'una dona que s'immola en un atac terrorista.

La nòmina d'autories estrangeres es completa amb els estatunidencs James Ellroy, autor de grans èxits com La Dalia Negra o La Confidential, que acaba de publicar Pànic, i J. D. Barker, autor de la trilogia El quart mico.

Dolores Redondo torna a VLC Negra

Una de les autores espanyoles de més èxit internacional, Dolores Redondo, torna al festival set anys després de la seua última aparició en la tercera edició. L'escriptora navarresa ha sigut notícia fa poc perquè ha venut els drets de la seua novel·la La cara nord del cor, una preqüela de la Trilogia del Baztan, a Hollywood. En concret, a l'NBC Universal i David Heyman, productor de la nissaga de Harry Potter, que la convertiran en una sèrie.

També acudiran al dècim aniversari de VLC Negra autors i autores com Lorenzo Silva, Noemí Trujillo, Carlos Zanón, Rosa Ribas, Alicia Giménez Bartlett, Ignacio de la Vall, Juana Salabert, Marina Sanmartín, Virginia Feito, Reyes Calderón, César Pérez Gellida, Elia Barceló, Félix Modroño o Leandro Pérez, entre d'altres.

També serà notòria la presència valenciana en el festival: Silvestre Vilaplana, Jordi Colonques i Joan Canela representaran els escriptors en valencià, mentre que Bàrbara Blasco, Marina Lomar i Joana Chilet són valencianes que escriuen en castellà.

El true crime també tindrà representació. La criminòloga Paz Velasco analitzarà diversos crims portats a la pantalla petita pel programa d'À Punt Mèdia l’Hora Fosca, en companyia del seu director de continguts, Paco Ballester, i de la periodista Teresa Domínguez.

À Punt Mitjà oficial

Com és habitual en els últims anys, À Punt Mèdia ha signat un conveni amb VLC Negra per ser el mitjà oficial del festival, amb l'objectiu de fomentar la cultura entre el seu públic.

També et pot interessar

stats