El Festival del Vent de Castelló aplega als 20.000 assistents

Diumenge se celebra la segona i última jornada, amb més demostracions de vol, tallers, concerts i altres activitats

Festival del Vent, a Castelló de la Plana / / Europa Press

La primera jornada del Festival del Vent de Castelló, celebrada este dissabte, ha començat amb molt bon peu. Segons destaca l'organització, hi ha hagut rècord de participació, amb uns 20.000 assistents, malgrat que la pluja de primera hora del matí amenaçava de deslluir l'acte, que organitza Adepla, amb el suport de l'Ajuntament.

L'objectiu d'este festival és "dinamitzar i posar en valor els arenals de la capital de la Plana els mesos que precedeixen a la temporada alta, concentrada en juliol i agost".

Els i les assistents han pogut gaudir de demostracions i exhibicions de vol, tallers de construcció de catxirulos, catxirulos estàtics, catxirulos que arriben a cinquanta metres de llarg, viatges en globus aerostàtics i un enorme jardí del vent perquè els més menuts puguen preparar els seus acolorits catxirulos i fer-los volar.

De fet, l'organització ha destacat que la resposta del públic "ha trencat totes les expectatives". El festival, que se celebra a les platges del Pinar i del Gurugú, ha rebut en la jornada inaugural milers d'assistents que han gaudit de les exhibicions de 300 milotxes, música, esport i oci.

Durant tot el dia, el degoteig de visitants ha sigut "constant", i bona mostra han sigut els voltants de les platges, "abarrotades de públic, especialment de tipus familiar, ja que un de cada tres participants ha sigut xiquet o xiqueta", ressalta l'organització en un comunicat.

El Festival del Vent continuarà diumenge amb una "completa" programació. Des de les 11:00 hores, començarà el vol de milotxes gegants, seguit d'un taller de catxirulos a les 12:00 hores.

Per altra banda, les exhibicions acrobàtiques d'estels arrancaran a les 11:30 hores, juntament amb un taller de drons a les 10:00. Un altre dels actes centrals del dia serà fer una paella monumental al quiosquet Dharma, que serà a preu popular.

També et pot interessar

stats