En marxa el festival de Venècia i la competició pel Lleó d’Or

L’actriu francesa Catherine Deneuve ha rebut un premi en reconeixement de la seua carrera cinematogràfica

Ja ha començat la 79a edició del Festival de Venècia

Catifa roja en el primer dia del Festival de Venècia amb cares conegudes del cine, mentre comença la competició per aconseguir el Lleó d'Or. Ho decidirà un jurat que compta amb l’oscaritzada Julianne Moore com a presidenta i amb el director de cinema espanyol Rodrigo Sorogoyen.

La benvinguda a la gala la va donar anit una espanyola, Rocío Muñoz Morales, padrina enguany del festival, mentre que Catherine Deneuve va rebre el Lleó d’Or en reconeixement de la seua carrera cinematogràfica. 

Zelenski recordà per videoconferència els 189 dies d'invasió que pateix el seu país, en un festival que no parlarà rus perquè han negat qualsevol film que tinga el suport de Putin. 

Per contra, sí que hi ha compromís amb el director de cinema iranià Jafar Panahi. En el festival es podrà veure la seua última pel·lícula, rodada clandestinament, mentre ell continua en una presó de l'Iran. Per altra banda, a l'organització també se li ha criticat la baixa presència de dones en la Secció Oficial, només quatre.

No hi ha hagut restriccions per a Netflix, que ha presentat un total de quatre pel·lícules en aquesta edició del festival, incloent-hi l’esperada Blonde, en què Ana de Armas interpreta Marilyn Monroe.

Les úniques representacions espanyoles les veurem fora de concurs, amb el debut darrere de les càmeres de Juan Diego Botto, amb Penélope Cruz en el paper protagonista, i un curtmetratge de la guardonada Carla Simón.

Al davant queden uns dies intensos de festival, que, tot i ja ha celebrat quasi huitanta edicions, continua vent en popa.

També et pot interessar

stats