El festival de poesia oral i escènica Vociferio torna a València

De l'1 al 17 de juny la programació inclou les semifinals i la final del Campionat d'Espanya de Poetry Slam, amb 22 oradors.

Acte de presentació del festival Vociferio a la sala Carme Teatre
Acte de presentació del festival Vociferio a la sala Carme Teatre / Miriam Reyes

La setena edició del festival de poesia oral i escènica Vociferio torna a València, i regressa amb energies renovades. Els organitzadors volen consolidar-lo com un dels grans festivals d'aquest gènere literari amb la presència d'uns 80 poetes, una selecció dels millors representants de la poesia del segle XXI.

Amb un pressupost de 50.000 euros, l'objectiu és convertir-lo d'ací a tres anys en el Festival Internacional de Poesia de València.

El cartell d'enguany l'encapçala el cant experimental de Fátima Miranda, fundadora de Flatus Vocis Trio. Miranda inaugurarà, a més, la Fira d'Editorials al claustre renaixentista del Centre del Carme Cultura Contemporània. També cal destacar la participació del Premi Nacional de Poesia, Juan Carlos Mestre, una figura indispensable en el certamen per "la forma acurada dels seus recitals", ha assenyalat David Trashumante, codirector de Vociferio.

A més, se sentiran veus en valencià com la d'Hèctor Serra i la del poeta i agitador cultural Eduard Escoffet. "La cultura no sap de fronteres", ha dit Trashumante, "L'única pàtria que hi ha és la de la cultura i totes les llengües". Per això també recitaran Javier Gallego Crudo, Angelo Nestore, Josep Pedral i La Mare, entre altres.

Raúl Lago, codirector del festival, ha destacat que Vociferio fa una aposta transgeneracional amb una programació que reflectirà "com s'han traslladat les influències artístiques al llarg del temps".

La programació arranca l'1 de juny amb una festa de presentació al Museu de Belles Arts de Castelló. L'IVAM acollirà els dies 8 i 9 de juny les semifinals i la final del campionat d'Espanya de Poetry Slam, amb 22 poetes que competiran a colp de recital. Poesia sense etiquetes, lliure i transformadora que vol arribar a tots els públics.

Vociferio creix en nombre d'artistes i també d'espais. La Rambleta, la sala Carme Teatre, la Biblioteca Pública de València i Ca Revolta seran alguns del escenaris on se sentiran poemes crítics, reivindicatius i compromesos amb la realitat social.

Una programació farcida d'actes amb una visió extensa de la poesia contemporània "més fresca i crítica", ha destacat Lago. Fins al 17 de juny Vociferio declamarà poesia a València, enguany també amb propostes pel públic infantil.

També et pot interessar

stats