El festival Marenostrum a Pinedo, enlaire

La Generalitat ha emés un informe negatiu a la celebració del festival de música electrònica.

Una edició anterior del festival Marenostrum

La Generalitat, a través del departament de Medi Ambient, ha emés un informe negatiu a la celebració del festival de música electrònica Marenostrum al voltant de la Sala Canal, a Pinedo (València), previst per a aquest cap de setmana.

La Conselleria ha dictaminat un informe negatiu a l'acte, a on es preveu una assistència de 6.000 persones, i elaborarà una resolució vinculant, per la qual es rebutja donar l'autorització. La subdelegació del govern central ja s'havia mostrat contrària a la celebració del festival, basant-se en les objeccions apuntades per la Guàrdia Civil.

Algunes d'aquestes objeccions eren que la infraestructura no es considerava adequada per a la quantitat de públic i que l'accés, d'una única via, podria suposar algun tipus de problema en cas de desallotjament. A més, l'estacionament situat a l'antiga discoteca Spook obligava els assistents a travessar la carretera.

No és la primera vegada que el festival té dificultats amb la ubicació. Per exemple, en 2016 es va cancel·lar la celebració a la platja dels Peixets d'Alboraia i, posteriorment, la Marina de València també va rebutjar acollir-lo.

L’organització assegura que se celebrarà tal com estava previst

L’organització ha assegurat que el festival serà a l'Espai Canal de Pinedo, aquest cap de setmana "en la data i lloc previstos", perquè disposa de "llicència d'activitat en orde per a això".

Sobre aquest cas, Marenostrum defensa que té "moltes més mesures de seguretat i menys impacte ambiental que el festival remember que celebra el Palmar aquest cap de setmana o que l'actuació de l'Orquesta Montecarlo al Perellonet".

També et pot interessar

stats