El Festival de Màlaga presenta l’adaptació de ‘La casa’, el còmic de Paco Roca

És una de les quatre produccions en què participa À Punt, juntament amb Saturno, Troleig i Mortelli, un cas perdut

Photocall de l'elenc de 'La casa' en el Festival de Màlaga / À Punt NTC

La 27a edició del Festival de Màlaga dona pas a una de les produccions més esperades d’enguany. Aquest dimarts al matí, tot l'equip de La casa ha participat en la presentació d'aquest llargmetratge valencià que adapta el còmic de Paco Roca. La casa és d’una de les quatre produccions en què participa À Punt i que desfilaran pel Festival de Cine de Màlaga. Es tracta de Saturno, de l'alacantí Daniel Tornero; el curtmetratge Troleig i Mortelli, un cas perdut rematen una contribució de cine. 

El photocall de La casa ha sigut la posada de llarg d'una pel·lícula basada en un còmic. Paco Roca, l'autor, no és la primera volta que veu les seues històries gràfiques convertides en ficció rodada. Però una biografia tan fidel ha fet viatjar l'artista. “Veure allò que dibuixe en actors em fa recordar allò que he viscut”, assegura el dibuixant. 

El visionament i posterior roda de premsa d'aquesta emotiva pel·lícula rodada a la Comunitat Valenciana ha provocat llàgrimes. “M'ha caigut la llagrimeta veient la pel·lícula”, ha reconegut Roca. 

Des d'una perspectiva documental i a competició també està Saturno. Amb el suport d'À Punt, l'alacantí Daniel Tornero tracta de l'exercici de ser pare a partir d'un cru i autobiogràfic episodi familiar. “La pel·lícula parla d’una perspectiva complexa i sensible sobre a ruptura de la figura d’un pare, i ho fa a partir de la detenció del meu avi per un cas d’abús de menors”, explica Tornero. 

Amb un gir insòlit, arriba Mortelli, un cas perdut. Dirigit per Ben Fernández, és la proposta delirant que es riu fins i tot d'un gènere: el de detectius desorientats. Acabem amb un Troleig, el curtmetratge de ficció a concurs i que dona fe de la bona salut de la inventiva amb marca valenciana. 

També et pot interessar

stats