El Festival de Málaga anuncia la projecció de ‘La mort de Guillem’

El director de la pel·lícula, Carlos Marques-Marcet, serà guardonat amb el Premi Màlaga Talent.

Imatge de la pel·lícula ‘La mort de Guillem’
Imatge de la pel·lícula ‘La mort de Guillem’ / À Punt

Màlaga Premiere, secció fora de concurs del Festival de Màlaga, projectarà en aquesta 23a edició La mort de Guillem, que relata l'assassinat del jove antifeixista Guillem Agulló a mans d'un grup d'ultradreta el 1993. La pel·lícula és una producció de Lastor Media, SUICAfilms i Som Batabat Produccions en coproducció amb À Punt i Televisió de Catalunya.

La mort de Guillem està dirigida per Carlos Marques-Marcet, que serà guardonat amb el Premi Màlaga Talent. Entre el repartiment figuren actors valencians com Gloria March en el paper de Carme Salvador, mare de Guillem; Pablo Molinero, que dona vida al pare; i els debutants Jani Collado com Guillem Agulló i Mar Linares com la seua germana, Betlem Agulló.

Completen el repartiment de secundaris, intèrprets com el veterà Carles Martínez interpretant José M. Morató, o Diego Braguinsky, advocat de l’acusació.

El festival, que se celebra del 21 al 30 d'agost, projectarà també el documental Eso que tu me das, dirigit per Jordi Évole i Ramón Lara, centrat en els últims dies de Pau Donés, cantant que va morir al juny a causa del càncer de còlon que patia des de 2015.

Campanya “La lluita continua”

La mort de Guillem forma part de la campanya “La lluita continua”, una iniciativa de mobilització social i política i de recuperació de la memòria democràtica que pren com a punt de partida la figura de Guillem Agulló.

Ha sigut finançada gràcies a una acció de micromecenatge que ha aconseguit que més de 2.500 associacions, partits, entitats i particulars aportaren 135.000 euros per a la realització de les activitats.

També et pot interessar

stats