El I Festival de Llíria reuneix per primera vegada les quatre grans orquestres de la Comunitat Valenciana

S’han celebrat huit concerts durant quatre dies al municipi, nomenat Ciutat Creativa de la Música per la Unesco

Javier Perianes, en una imatge d'arxiu
Javier Perianes, en una imatge d'arxiu / Eva Ripoll / Europa Press

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana, encapçalada pel pianista Javier Perianes, ha tancat aquest diumenge la primera edició del Festival de Llíria, celebrat del 21 al 24 de juliol amb huit concerts distribuïts per diversos espais del municipi. 

Llíria, nomenada Ciutat Creativa de la Música per la Unesco, ha reunit per primera vegada les quatre grans orquestres de la Comunitat Valenciana en un acte dirigit pel músic Justo Romero. El Festival va començar dijous passat amb l’Orquestra de València al teatre de la Unió Musical, amb Nuno Coelho com a director i Marta Menezes al piano.

En la segona jornada l'escenari es va traslladar a l'església de la Sang, amb el Cor de la Generalitat Valenciana i el seu director, Francesc Perales. De nou al teatre de la Unió el públic es va delectar amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, dirigida per Álvaro Albiach i amb Vicent Huerta al violí.

El tercer dia de la programació, el Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts va donar un repertori a l'església de la Sang. L’ADDA Simfònica va tancar la jornada al teatre de la Banda Primitiva, amb Josep Vicent com a director i Carlos Apellániz al piano.

La jornada de clausura va tindre un triple concert. L’Orfeó Valencià i Mestres de Vent de Llíria, dirigits per Cristóbal Soler, va actuar al matí i a la vesprada, abans de donar pas a l'últim dels concerts al teatre de la Banda Primitiva, protagonitzat per l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

En el concert de clausura, el president de les Corts, Enric Morera, i l'alcalde, Joanma Miguel, li han atorgat la medalla del I Festival de Llíria a Alfonso Aijón, promotor musical i fundador d’Ibermúsica. Aijón ha sigut una figura destacada dins de la música simfònica espanyola en els últims seixanta anys, i va ser un dels principals responsables que en els anys setanta i huitanta actuaren grans orquestres internacionals al municipi.

També et pot interessar

stats