Festival de jota aragonesa a València

El Centre Aragonés de València conclou amb la gala les celebracions del seu centenari

Quadre de jotes del Centre Aragonés de València
Quadre de jotes del Centre Aragonés de València / Centre Aragonés de València

El Centre Aragonés de València celebra un festival de jota aragonesa aquesta vesprada al teatre del col·legi dels Salesians - Sant Antoni Abat de València. L'inici de l'acte està programat a les 17:30 hores i l'entrada és gratuïta. En la gala participaran els dos grups del centre; l'escola de cant, ball i rondalla; i el quadre de jotes. Un gran espectacle on grans i menuts ompliran l'escenari de música i dansa tradicional aragonesa a ritme de castanyoles. 

Aquest gala posa punt final a un any d'activitats en commemoració del centenari (1918-2018), on a més d'exposicions i conferències han editat un llibre que arreplega la seua història, Aragón en Valencia. 100 años del Centro Aragonés de Valencia. 

En l'actualitat el Centre Aragonés de València el formen més de 500 persones entre adults i adultes, i xiquets i xiquetes. "Intentem mantindre la cultura, les arrels i el folklore d'Aragó a València. És un punt de reunió per a xiquets i majors", explica Gema Valero, membre de la directiva de l'associació. L'activitat del centre es desenvolupa al llarg de tot l'any, si bé els dos moments més destacats són a l'abril, amb la setmana cultural, i els dies pròxims al 12 d'octubre, amb motiu de la festivitat del Pilar. 

També et pot interessar

stats