El Festival de Jazz de València torna amb Cecile Mclorin, Andrea Motis i Marco Mezquida

Els concerts seran del 4 al 31 de juliol i tindran lloc al Teatre Principal i diversos barris de la ciutat 

La cantant Cécile McLorin, una de les grans veus del jazz al món / Festival de jazz de València

Aquest dimecres s’ha presentat la XXIV edició del Festival de Jazz de València, organitzat pel Palau de la Música, que reuneix artistes del panorama nacional i internacional, així com el millor jazz valencià. Els concerts es desenvoluparan des del 4 al 31 de juliol al Teatre Principal de València i a diversos barris i pobles de la ciutat. 

Els preus de les actuacions van dels 5 fins als 25 €. L’excepció és el concert del dia 10 de juliol, el de l’Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música de València, que serà gratuït. Els concerts dels barris i pobles de València són també gratuïts.

El Festival de Jazz de València torna amb un cartell eclèctic, que reuneix jazz de fusió, jazz flamenc, jazz clàssic i diverses temàtiques en coordinació amb la programació del Palau i l’Any Berlanga.

Cecile McLorin encapçala un cartell amb nombroses actuacions 

Enguany destaca l’actuació de Cecile McLorin, considerada com una de les grans veus del jazz al món. A més, debuta el pianista balear Marco Mezquida amb el programa Beethoven Collage, dins del cicle Beeth2020, que el Palau va dedicar a Ludwig van Beethoven en el 250 aniversari del seu naixement. 

La trompetista, saxofonista i cantant Andrea Motis oferirà el seu tribut a Brasil amb Do outro lado do azul. No faltarà el record a un dels grans músics de jazz de la història, amb el concert protagonitzat per Charlie Parker Legacy Band amb el saxofonista Jesse Davis, i la fusió amb el flamenc de Chano Domínguez amb el grup de vents valencià Spanish Brass i l’espectacle Puro de Oliva.    

El jazz valencià, present en el festival

El jazz valencià estarà abanderat per l’Orquestra de València, que torna a participar en el festival, dirigida en aquesta ocasió per Jesús Santandreu. També hi haurà un concert del Grup Instrumental de València, Joan Cerveró i Albert Sanz amb el títol Classics meets jazz and beyond en homenatge al 125 aniversari del pianista valencià José Iturbi. 

Igualment, el 14 de juliol Albert Palau Octet interpretarà peces de Miguel Asins Arbó, autor de la banda sonora de la majoria de les pel·lícules de Luis García Berlanga dins dels actes previstos pel centenari del naixement del cineasta valencià

També et pot interessar

stats