El Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx celebra el 46 aniversari

Fins al 21 de juliol es projectarà una selecció de més de cinquanta curtmetratges a concurs

La majoria de les projeccions del Festival de Cinema d'Elx tenen lloc a l'Hort del Xocolater / À Punt NTC

La 46a edició del Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx (Ficie), organitzat per la Fundació Mediterrani amb la col·laboració de l'Ajuntament d’Elx, projecta una selecció de llargmetratges i curtmetratges entre els dies 14 i 21 de juliol en diferents ubicacions de la ciutat d'Elx (Baix Vinalopó).

El festival té com a objectiu principal oferir un espai cultural a realitzadors i aficionats al cine. A més, en la secció oficial competeixen 55 curtmetratges nacionals i internacionals de països com Austràlia, França o Itàlia per dotze guardons valorats en 13.000 euros, i la possibilitat de ser preseleccionat per als Goya.

Els curtmetratges poden veure's fins al 20 de juliol a la platja il·licitana dels Arenals del Sol i a l'Hort del Xocolater, seu oficial del festival on també se celebrarà la gala de clausura el 21 de juliol, moment en el qual es coneixeran els guanyadors.

La programació del festival inclou les projeccions i col·loquis amb els directors de les òperes primes que competeixen pel premi a millor llargmetratge, com Quan no acaba la nit, Kepler Sexto B, La desconocida o Matar cangrejos. Fins al 18 de juliol es pot gaudir dels llargmetratges que formen part d'aquesta selecció als Cines Odeón.

Luis Boyer, el president de Fundació Mediterrani, s'ha mostrat "molt satisfet" per la "magnífica qualitat" de les pel·lícules seleccionades. "Ens reafirma en el nostre compromís amb la cultura, amb el cine i amb els ciutadans d'Elx i de la província d'Alacant", ha expressat Boyer.

També et pot interessar

stats