El Festival de Cinema d'Elx alça el teló amb 89 curts a concurs

La categoria de ficció és la que té més curtmetratges, amb 48 finalistes.

El Festival de Cinema d'Elx alça el teló amb 89 curts a concurs
El Festival de Cinema d'Elx alça el teló amb 89 curts a concurs

El Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx (Ficie), organitzat per la Fundació Caja Mediterráneo, comença aquest divendres la 43 edició amb les projeccions a l’Hort del Xocolater. Enguany s'hi podran veure 89 curts dins de la Secció Oficial que en total sumen més de 990 minuts de metratge.

La categoria de ficció és la que té més curtmetratges, amb 48 finalistes, seguida d'animació, amb 14, i documental, amb nou. A més, un total de nou cintes opten al premi d'autor novell, tres al millor curt de la Comunitat Valenciana FesCurt i sis al millor curt realitzat amb telèfons mòbils.

Entre les novetats destaquen l'augment de la quantia dels premis fins a 16.000 euros. A més, per a aquesta edició, la Fundació Caja Mediterráneo podrà enviar directament dos curts a la preselecció dels Goya: els millors curts de ficció i documental.

El lema d’enguany és "Enamora't del cinema". Un any més, el Ficie comptarà amb la Facultat de Belles Arts d'Altea de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx per a llançar conjuntament un concurs de disseny del cartell.

També et pot interessar

stats